Snyd ikke dig selv, når du sælger dit guld

Vi har hørt flere historier om personer, der har fortrudt, at de har solgt deres guld. Oftest fordi de ikke har fået en tilfredsstillende pris.

Hvis du følger denne tjekliste, er du sikker på en god handel.

- Først og fremmest. Sørg for at smykket ikke er mere værdifuldt end selve guldet.
Nogle smykker er rigtig mange penge værd i sig selv. Hvis du er i tvivl, så få dem vurderet inden du sælger dem til en guldopkøber.

- Undersøg guldkursen
Præcist lige som aktier, så går prisen på guld op og ned. Vent derfor med at sælg dit guld, indtil børskursen er høj nok til, at du er tilfreds. Pas på med at vent for længe - måske dykker prisen igen i morgen. Du kan se kursen her på siden øverst til højre, og sammenligne med tidligere kurser ved at klikke her.

- Vælg en guldopkøber med høje priser
Det lyder måske som rigtig meget, når den lokale guldsmed vil betale 80 kroner per gram 14 karat guld, men gør dig selv den tjeneste at undersøg alternativerne. Der er enormt stor forskel fra dn ene forhandler til den anden. Du kan se en prissammenligning på nogle af de største forhandlere her: www.guldpriserne.dk/saelg-guld.aspx

- Undersøg guldopkøberens troværdighed
Det er altid en rigtig god idé at undersøge, om det firma man handler med har fået klager. Brug f.eks siden trustpilot.dk til at få et indblik i om kunderne generelt er tilfredse.

- Undersøg skjulte gebyrer
Når du har udset dig en forhandler, så tjek om der er skjulte eller mærkelige gebyrer i handlen. Hvis der er et gebyr, så spørg dig selv om det er fair, og gennemfør kun handlen, hvis du er tilfreds.